ADHD

Je kind heeft ADHD. Dat kan wel eens lastig zijn. Vooral wanneer er vervelende berichten vanuit school komen. Je kind kan niet voldoen aan de eisen die dagelijks door de maatschappij worden gesteld. Daardoor wordt je kind geregeld afgewezen door de omgeving (leraren, ouders, vriendjes/vriendinnetjes). Dit is heel erg lastig, niet alleen voor jou als ouder maar ook voor je kind. Vaak reageert een kind dan ook met gedragsproblemen. Dit leidt echter tot nog meer afwijzing vanuit de omgeving, wat uw kind opnieuw veel pijn zal doen.

Je kind heeft hulp nodig! ADHD

Hulp om te leren omgaan met bepaalde situaties. Het leren om meer aan de eisen te voldoen en de negatieve spiraal van gedrag en afwijzing te doorbreken. Ook gaan we kijken naar de kwaliteiten van je kind, de positieve kanten. Deze zullen we verder gaan ontwikkelen, zodat je kind zich goed gaat voelen over zichzelf en meer rust kan vinden.

Om de negatieve spiraal te doorbreken is het van belang om ouders te betrekken in de behandeling. Je beseft het je misschien nog niet, maar ouders spelen een hele belangrijke rol. Opvoeding en met namen positieve of negatieve aandacht die er gegeven wordt na bepaalde gedragingen zijn uiterst belangrijk. ADHD is niet te genezen, maar je kunt er zeker mee leren omgaan!

Wil jij leren hoe je het beste met jouw kind om kunt gaan. Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Speciaal voor ouders van kinderen met ADHD bied ik een trainingsprogramma aan dat met name gericht is op opvoedingsfactoren. Voor veel ouders is het zinvol om deze training te volgen in een groep. Zo kunnen de ouders ervaringen uitwisselen, elkaar steunen en motiveren.

Voor jongeren met ADHD

Veel mensen denken bij ADHD aan stuiterende kinderen. Maar er zijn ook veel volwassenen die de diagnose ADHD krijgen. Som kan de diagnose opluchting geven, maar vaak zet het ook wel je hele wereld op zijn kop. Je krijgt allemaal adviezen over dat je structuur moet aanbrengen in je leven en hoort vooral wat je allemaal niet kunt.
Zelf ben ik van mening dat ieder mens anders is. Ik kijk daarom altijd naar de behoefte van de cliënt en sluit daarop aan. Vaak wordt er enkel gekeken naar de diagnose en niet naar de mens achter ADHD. Wat van belang is, is dat we gaan kijken naar jouw kwaliteiten, wat kun je wel. Door goed aan te sluiten op jouw innerlijke kwaliteiten zou jij je onverwacht goed gaan ontplooien en je gelukkiger voelen, en dat is het allerbelangrijkst! Ik ben van mening dat je met ADHD niet voor de rest van je leven veroordeeld bent tot medicatie en wekelijkse coaching. Wij gaan samen verkennen wat er mogelijk is wanneer je anders naar ADHD kijkt. Rust en structuur van buitenaf bieden lang niet altijd de oplossing. Belangrijker is hoe je de drukte in je hoofd eruit haalt en er andere, functionele en mooie dingen in stopt. ADHD

ADHD ADD