psycholoog-maastricht-limburg

Over mij


Hallo ik ben Aimée Faarts. Vanaf een jonge leeftijd wist ik al dat mensen helpen mijn ding was. Vrienden en vriendinnen kwamen altijd naar mij toe om hun hart te luchten. Niet omdat ik erom vroeg hoor, maar ik trok het denk ik aan. Mensen vonden het fijn om een luisterend oor te hebben.

Vaak hoor ik ook dat mensen het fijn vinden om met me te praten, wat ik natuurlijk als een groot compliment zie. In mijn behandeling streef ik naar onafhankelijkheid, zelfredzaamheid en weerbaarheid. Ik wil een veilig en vertrouwd steunpunt voor jou vormen van waaruit jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Ik zal me inleven in jouw situatie of probleem en vanuit hier samen met jou een passende manier zoeken om verder te gaan.

Mijn deskundigheid houd ik op peil door jaarlijks deel te nemen aan verschillende nascholingscursussen, intervisie en supervisiebijeenkomsten en het verrichten van literatuurstudie.

Opleiding


Omdat ik al vrij vroeg duidelijk had wat ik graag wilde worden was de opleidingskeuze voor mij niet zo moeilijk. Toen al was ik een echt “mensen-mens”. Ik vond het fijn om met anderen te praten en adviseerde hun graag in hun beslissingen. Toen het tijd werd om een opleiding te kiezen, heb ik dan ook gelijk gekozen om de opleiding psychologie te gaan volgen aan de Universiteit van Maastricht. Na het afronden van deze opleiding heb ik me verder gespecialiseerd in Ontwikkelingspsychologie en daarna in Mental Health: Volwassenenzorg

Tijdens mijn studie ben ik student-assistent geweest en heb ik drie onderzoeksstages verricht. Daarnaast heb ik verschillende praktijkstages vervuld om de GGZ vanuit meerdere werkplekken te ervaren.
Werkervaring heb ik opgedaan binnen een GGZ-instelling en binnen de Generalistische Basis GGZ.
Het werk als psycholoog heeft mijn leven rijker gemaakt. Het inspireert mij om te zien hoe mensen op korte termijn kunnen veranderen. In de reguliere GGZ mis ik echter de persoonlijke aandacht voor de cliënt. Een behandelplan wordt vaak opgesteld op basis van de diagnostiek i.p.v. op basis van wat past bij de cliënt. Psycholoog zijn is voor mij dan ook veel meer dan alleen werk, het is een manier om betrokken te zijn bij mensen en hen te steunen en begeleiden op de manier die bij bij hen past.

Passie


Naast het helpen van mensen heb ik ook een passie voor fotografie. Een aantal jaar geleden heb ik daarom de stap gezet om samen met mijn partner een fotografiebedrijf op te starten: www.dreamypictures.nl
Naast fotografie hou ik ook ontzettend van reizen. Inmiddels ben ik al in verschillende landen geweest en heb ik verschillende culturen mogen ervaren.

Mijn Visie


Een van de waarden die ik nastreef in mijn praktijk is om toegankelijke en laagdrempelige psychische zorg aan te bieden aan een breed publiek. Zelf denk ik dat vrijwel iedereen baat kan hebben bij psychologische hulp: ter preventie of wanneer er al problemen spelen. Het is daarbij belangrijk dat je een psycholoog zoekt die je begrijpt, rekening houdt met je persoonlijke wensen en vaardigheden op jouw niveau en tempo aanpast. Dit zorgt er namelijk voor dat jij het maximale uit de therapie haalt.
Voor veel mensen is het al een hele stap om een afspraak te maken met een psycholoog. Erg jammer.. hierdoor blijven mensen namelijk onnodig lang lopen met hun klachten/problemen, zonder daar hulp bij te krijgen. Dat kan ervoor zorgen dat je je behoorlijk alleen voelt.
Vaak heerst er ook een stigma dat therapie “zweverig” is. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn! Het kan namelijk ook praktisch zijn, positief en doelgericht.

Wil jij de stap naar therapie zetten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Waarom kiezen voor Amatus


Geen wachtlijsten: Meestal kan ik al binnen 5 werkdagen een kennismakingsgesprek met je plannen.
Snel en Persoonlijk contact: Meestal zal ik binnen 24 uur reageren op je berichten. Dit kan via mail, whatsapp, skype of telefonisch.
Jij staat centraal: Jij als persoon staat centraal, jouw wensen staan voorop. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je persoonlijke aandacht krijgt en een behandeling krijgt die bij jou past i.p.v. bij jouw diagnose.
Privé: Omdat ik vrijgevestigde psycholoog ben mogen verzekeraars jouw medisch dossier niet inzien.
Vrijgevestigd: Als vrijgevestigde psycholoog ben ik contractvrij. Dit betekent dat er geen maximum zit aan het aantal gesprekken en dat de consulten (gedeeltelijk) betaald worden vanuit je aanvullende verzekering.
Flexibel: Naast gesprekken tijdens kantooruren ben ik ook in de avonduren en weekenden beschikbaar.
Jij bepaalt: Jij bepaalt het tempo van de behandeling middels de frequentie en de duur van de sessies.
Positiviteit: Ik zal je problemen benaderen vanuit mogelijkheden en oplossingen en niet vanuit moeilijkheden en beperkingen.
Handvatten: Binnen de therapie zal ik je ook praktische hulp geven (oefeningen, tips) die je direct kunt toepassen.
Je bent niet alleen: Ik zal een actieve rol spelen binnen de behandeling. Waar nodig zal ik samen met je op pad gaan om bepaalde exposure oefeningen te doen.
Gratis Kennismaking: Omdat ik denk dat de klik minstens zo belangrijk is dan de behandeling, wil ik je graag eerst de kans geven om kennis met me te maken.

De Praktijk


Welkom in mijn psychologenpraktijk!

Graag wil ik je alvast een kijkje laten nemen in mijn praktijk. In mijn psychologenpraktijk wil ik graag een ontspannen sfeer creëren. De uitstraling is daarom vooral te omschrijven als een “huiskamer”.

Ik heb bewust voor een bank gekozen waarin je lekker kunt wegzakken. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind dat jij je op je gemak voelt.

Bereikbaarheid

De psychologenpraktijk te Elsloo is zeer goed bereikbaar via de omringende snelwegen maar ook met het openbaar vervoer.
Je kunt je auto gemakkelijk en geheel gratis voor de deur parkeren op het Dorine Verschureplein.

Wist u dat we ook virtuele consults geven? Naast Skype consulten bieden we ook chatsessies aan op afspraak.