Iedereen is anders!

Daarom bied ik binnen mijn praktijk psychologische zorg aan die past bij de individuele persoon.

Psycholoog Sittard

Hallo!

…ik ben Aimée Faarts. Vanaf een jonge leeftijd wist ik al dat mensen helpen mijn ding was. Vrienden en vriendinnen kwamen altijd naar mij toe om hun hart te luchten. Niet omdat ik erom vroeg hoor, maar ik trok het denk ik aan. Mensen vonden het fijn om een luisterend oor te hebben.  Vaak hoor ik ook dat mensen het fijn vinden om met me te praten, wat ik natuurlijk als een groot compliment zie. In mijn behandeling streef ik naar onafhankelijkheid, zelfredzaamheid en weerbaarheid. Ik wil een veilig en vertrouwd steunpunt voor jou vormen van waaruit jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Ik zal me inleven in jouw situatie of probleem en vanuit hier samen met jou een passende manier zoeken om verder te gaan.

Opleiding

Omdat ik al vrij vroeg duidelijk had wat ik graag wilde worden was de opleidingskeuze voor mij niet zo moeilijk. Toen al was ik een echt “mensen-mens”. Ik vond het fijn om met anderen te praten en adviseerde hun graag in hun beslissingen. Toen het tijd werd om een opleiding te kiezen, heb ik dan ook gelijk gekozen om de opleiding psychologie te gaan volgen aan de Universiteit van Maastricht. Na het afronden van deze opleiding heb ik me verder gespecialiseerd in Ontwikkelingspsychologie en daarna in Mental Health: Volwassenenzorg.

Tijdens mijn studie ben ik student-assistent geweest en heb ik drie onderzoeksstages verricht. Daarnaast heb ik verschillende praktijkstages vervuld om de GGZ vanuit meerdere werkplekken te ervaren. Werkervaring heb ik opgedaan binnen een GGZ-instelling en binnen de Generalistische Basis GGZ. Het werk als psycholoog heeft mijn leven rijker gemaakt. Het inspireert mij om te zien hoe mensen op korte termijn kunnen veranderen. In de reguliere GGZ mis ik echter de persoonlijke aandacht voor de cliënt. Een behandelplan wordt vaak opgesteld op basis van de diagnostiek i.p.v. op basis van wat past bij de cliënt. Psycholoog zijn is voor mij dan ook veel meer dan alleen werk, het is een manier om betrokken te zijn bij mensen en hen te steunen en begeleiden op de manier die bij bij hen past.

over
psycholoog-Maastricht

Mijn visie

Een van de waarden die ik nastreef in mijn praktijk is om toegankelijke en laagdrempelige psychische zorg aan te bieden aan een breed publiek. Zelf denk ik dat vrijwel iedereen baat kan hebben bij psychologische hulp: ter preventie of wanneer er al problemen spelen. Het is daarbij belangrijk dat je een psycholoog zoekt die je begrijpt, rekening houdt met je persoonlijke wensen en vaardigheden op jouw niveau en tempo aanpast. Dit zorgt er namelijk voor dat jij het maximale uit de therapie haalt.

Voor veel mensen is het al een hele stap om een afspraak te maken met een psycholoog. Erg jammer.. hierdoor blijven mensen namelijk onnodig lang lopen met hun klachten/problemen, zonder daar hulp bij te krijgen. Dat kan ervoor zorgen dat je je behoorlijk alleen voelt.
Vaak heerst er ook een stigma dat therapie “zweverig” is. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn! Het kan namelijk ook praktisch zijn, positief en doelgericht.

De klik is van essentieel belang!

Maak daarom vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking. Op deze manier kan je zelf bepalen of ik de juiste hulpverlener voor jou ben!