Rouwverwerking Rouw en Rouwverwerking  rouw

Verder na de dood van een dierbare, hoe moet dat?
Als iemand is dood gegaan van wie je houdt voel je je gebroken. Soms krijg je zelfs wel het gevoel dat je zelf ook dood wil gaan. Dit gevoel kan weken, maanden en soms zelf jaren aanhouden. Iedereen gaat anders om met rouw. Je kunt je terug trekken of juist heel veel dingen gaan doen om er maar niet over na te hoeven denken. Op een bepaald moment zul je uiteindelijk toch verder moeten, hoe moeilijk dit ook is. Daarom is het van belang dat de dood van een dierbare verwerkt wordt.

Rouwverwerking : verschillende stadia van rouw rouw rouwverwerking

Binnen rouw zijn er 5 stadia te onderscheiden die vrijwel iedereen die rouwt doorloopt, namelijk: ontkenning, woede, marchanderen, depressie en aanvaarding. Niet iedereen zal deze fases in dezelfde volgorde doorlopen. Sommige mensen slaan zelfs stadia over of doorlopen er meerdere tegelijk. Ook de duur van een fase verschilt per persoon. Hoe je omgaat met verlies dat blijft toch altijd persoonlijk. Dit heeft te maken met jouw persoonlijkheid, je omgeving en met de hechtingsrelatie die je had met de overleden. Om het rouw proces beter te laten verlopen, rust te vinden en het verlies te aanvaarden is bewustzijn erg belangrijk. Daarnaast speelt acceptatie een grote rol bij rouwverwerking.

Graag help ik jou in het doorlopen van dit moeilijke proces. Ik zal je leren hoe je om moet gaan met rouw, het een plekje te geven, en verder te gaan met jouw leven. Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. rouw rouwverwerking

Kinderen en Rouw rouwverwerking

Voor kinderen is dood vaak iets onbegrijpelijks. Ze snappen niet zo goed wat er eigenlijk is gebeurd en weten niet dat de dierbare nooit meer terug zal komen. Wat van belang is, is om de impact van de dood van een dierbare op jouw kind niet te onderschatten. Besteed samen met kind voldoende tijd aan het praten over de dood en hun verdriet. Ondersteun je kind waar je kan en neem het altijd serieus!
Wil je graag advies krijgen over hoe je het beste met je rouwend kind kunt omgaan of wil je samen met je kind op gesprek komen? Neem contact met me op.

 

 

Het verlies van een geliefde kan je leven overhoop halen. In deze moeilijke tijden bied ik een luisterend oor aan en help jou dit verlies te verwerken.